לקבלת המדריך לטיפול
בלחץ דם וללא התחייבות:

טיפול בבלוטות התריס

טיפול עם רפלקסולוגיה בכף הרגל למחלות של בלוטת התריס.

נקודות הרפלקס של הבלוטה על כפות הרגליים כפי שרואים אותם במפה המצורפת הם נגישות לטיפול בקלות.

ככל שהפעילות בבלוטה מתרחק מתפקוד תקין מרגישים בכף הרגל גבשושיות סמיכה יותר וקשיחה יותר. הלחץ שנוצר עקב הליכה יוצר במקום תחושת כאב שמלווה כל צעד.

עיסוי המקום משפר את זרימת הדם הן באזור הסמוך לבוהן והן תשלח הודעה לבלוטת התריס עצמה לשיפור הזרימה.

ככל שזרימת הדם מתגברת בבלוטה התהליכים בבלוטה חוזרים לנורמה.

רפלקסולוגיה בכף הרגל יכולה לאזן תפקוד לא תקין של בלוטת התריס, גם כשהיא בעדף פעילות וגם כשהיא בתת פעילות.

רפלקסולוגיה בכף הרגל הינה קלי חזק לאיזון תהליכים בגוף ועל ידיד כף עוזרת לשיפור הבריאות.

הקשר בין חילוף החומרים לבין תפקוד בלוטת התריס.

רבים מבולבלים מהמצב של תפקוד בלוטת התריס בחושבם שהיא בתת פעילות, יתר פעילות, או שהוגדרו כסובלים מ-"השימוטו" או בלוטת התריס שלהם מותקפת על ידי החיסון של עצמם.

פעמים רבות אנשים אלה פשוט סובלים מתזונה לקויה או תת תזונה או מחסור בחומרים המזינים את בלוטת התריס.

תפקוד תקין של בלוטת התריס הינו בעדיפות עליונה באותה מידה בה תת פעילות הינה מחלה שצריך להתייחס אליה ברצינות רבה. לכן, מחסור בחומרים בסיסיים שמזינים את הבלוטה יכול להפוך לבעיה חמורה של חילוף חומרים. אין זה מפתיע שכמחצית האוכלוסייה מתלוננת על עייפות.

ההורמונים שבלוטת התריס מייצרת הם T3 (THYROIDINE ) ו-4T (THYROXIN ). הבלוטה משתמשת בחומרים כמו יוד , אבץ, סלניום, מנגן וויטמין D לצורך הייצור של הורמונים אלה. לאחרונה מתברר שמחסור בוויטמין A אף הוא מעכב פעילות תקינה של הבלוטה. מחסור במזון של חומרים אלה מעכב ייצור ההורמונים ושיבוש תהליכים בגוף.

בעיה נפוצה בקרב אוכלוסיות שלמות הינה מחסור בחומרי גלם בסיסיים שמהם הבלוטה מייצרת את ה- 4T או מחסור בחומרים שבעזרתם הבלוטה הופכת את 4T להורמון המשני הפעיל של הבלוטה ה- 3T . הבלוטה יכולה להיות נפוחה או מודלקת או פועלת תחת לחץ המפריע לפעילות תקינה וייצור של 4T ברמה נאותה. מצד שמני הכבד יכול להיות נפוח או עובד תחת לחץ ואינו יכול להפוך את ה-4T ל-3T. הורמון 3T הינו אחראי להוראות תפקוד של התאים מבחינת חילוף חומרים.

תזונה נכונה יכולה לשנות ולשפר פעילות הבלוטה. תוספי התזונה ייתנו את חומרי הגלם הדרושים לפעולות אלו.

האם בלוטת התריס שלכם מקבלת את התזונה שהיא צריכה כדי לפעול נכון ?

מגון של מרכיבי תזונה אם לא נכללים במזון יכולים לעקב את הפעילות התקינה של הבלוטה.

בראש רשימה זו נמצאים יוד, ויטמין D והאבץ. כל אחד מהם יכול להיות שאם בפעילות איטית של הבלוטה.

חוקרים הוכיחו כי רמות נמוכות של ויטמין D היו בין הסיבות לרמות נמוכות של 4T מצד אחד ומצד שני נראה גירוי יתר בבלוטה כשרמות הוויטמין היו נמוכות או חסרות.

אבץ הוא מינראל חיוני בגופינו והוא משתתף בהרבה תהליכים בגוף.

הורמון TRH הינו נוצר בבסיס המוח (בהיפותלמוס) ובנוכחותו בדם מגרה את בלוטת התריס לייצר את 4T ו-3T. ידוע כי רמות נמוכות של נמוכות של אבץ גורמות לייצור מופחת של ה-TRH ובתגובה ירידה בתפקוד בלוטת התריס. האבץ גם משתתף בהפיכת 4T ל-3T ומשתתף לחיבור הורמון בלוטת תריס ל-DNA של תאים, הוא נחוץ למערכת החיסון ולפעילות הלפטינים כשאנחנו בדיאטה.

טירוסין . הינו החומר הבסיסי ממנו מייצרים טירוקסין THYROXINE הקרוי 4T (טירוסין יחד עם 4 מולקולות של יוד מרכיבים אותו). מתפקידיו: הוא מקדם ומפעיל את המוח, את צלילות המחשבה, ואת המצב הרוח הטוב.

יוד הינו חיוני לייצור הורמוני בלוטת התריס. כמו כן היוד משמש כמחסום בפני חומרים מסוכנים כמו חומרים רדיו-אקטיביים, פלואור, ועוד. הוא נחוץ העיבוד האסטרוגן, ובמוח הוא מפקח על הפעילות וחיוני לצורך שיפור האינטליגנציה.

סלניום נמצא בריכוז גבוה מאוד בבלוטת התריס, יותר מבכל איבר בגוף. הוא משמש כאנטי אוקסידנט המגן על הבלוטה, שותף לייצור הורמונים של הבלוטה, וגם עוזר להפיכת ה-4T ל-3T.

מנגן ידוע כמינרל המונע אפקט ה-"אגס", הוא השמנת ירכיים ומותניים. הוא אחראי על חלק עיבוד השומנים בגוף והגנה על הכבר, חילוף הורמונים 4T ו 3T מתרחש בכבד. ריבוי רעלנים ורדיקלים חופשיים במקום עלולים להפריע בחילוף זה.

גוגול Commiphora wightii (Guggal, Guggul or Mukul myrrh tree) הינו צמח העוזר בפעלת בלוטת התריס. החומר הפעיל בצמח נקרא גוגולאסטרון gugglesterone הוא משתתף בשריפת השומנים והגברת כמות האנטי-אוקסידנטים בכבד.

ויטמין 12B חשוב עבור האנזימים שמרכיבים את הורמוני בלוטת התריס. מחסור בויטמין זה נמצא תדיר בדמם של אנשים שחולים בתת פעילות בלוטה, ונמצא כי 28% סובלים ממחלות אוטו-אימוניות של הבלוטה.

חשוב מאוד תמיד להיוועץ ברופא אם יש חשש של פעילות לא תקינה של בלוטת התריס. אסור לשנות מינון תרופות של בלוטת התריס ללא המלצת רופא המטפל.