לקבלת המדריך לטיפול
בלחץ דם וללא התחייבות:

סוכר

רמת הסוכר התקינה הנורמאלית לאדם בריא הינה 70-80 מ"ג/ד"צ כשהיא נמדדת בצום מלא של כ-10 שעות. כל רמה אחרת של סוכר בצום מהווה חריגה (קטנה או גדולה).

ההסבר: אדם בריא אוכל ארוחת בוקר וכעבור שעה, רמת הסוכר בדם שלו עולה ל-100 מ"ג/ד"צ. לרמת סוכר של 100, אנחנו קוראים רמת "שובע", ואין לה משמעות מעבר לסיפור הבא: במערכות הבריאות העולמיות קבעו את המספרים הנ"ל ע"י מחקר שנערך ב-3000 סטודנטים בריאים ושנתונים הגופניים שלהם היה דומים. הם צמו ללילה ולמחרת בבוקר קבלו ארוחה אחידה של 2 פרוסות לחם, גבינה לבנה, חביתה, עגבנייה וכוס קפה עם חלב ללא ממתיק. רמת הסוכר בדמם נמדדה שוב כעבור שעה והוא עמד על " 100 ". לכן הוא נקרה שובע לכן, כל רמה שהיא גובלת במספר זה או מתקרבת אפילו אליו היא "חריגה" אם האדם מתעורר בבוקר בצום מלא כך.

או, במילים אחרות, אם מתעוררים בבוקר בצום מלא עם רמת סוכר של קרוב ל-100, ואוכלים את המוזכר כאן, בעוד שעה רמת הסוכר תהיה בוודאות יותר מ-100 היות והמנגנונים בגוף שלנו מייצרים סוגר מכל דבר שנוכל. סוכר זה יהיה נוסף על הסוכר שכבר יש בדם בשעת אכילה.

מה עושים כשהרמה חורגת? הימנעות וצמצום הפחמימות היא הכותרת.

graph_img
<< חזרה למאמרים